///

Nästa demokratiföreläsning – onsdagen den 9 mars kl 18

Nästa demokratiföreläsning på biografen Vågen, onsdagen den 9 mars kl 18, med PM Nilsson

Peter Magnus Nilsson mera känd som PM Nilsson började sin journalistiska bana när han utbildade sig i Lund. Först var han redaktör för den blekingska nationstidningen Herulens Herold för att sedan bli redaktör för studenkårens tidning Lundagård.

Han blev sedan reporter på Blekinge Läns Tidning. Han har sedan fortsatt att vara sommarbleking, vilket fortsatt att göra Blekinge till ett återkommande tema i hans ledare. Inte minst har det gjort att de bekymmer landskapets ålfiske möter blivit nationellt kända. Redan 1992 fortsatte till Expressens ledarredaktion som han efter några år också blev chef för. Under 2008 blev han en av grundarna till försöket att med Newsmill skapa ett nytt sätt att distribuera nyheter och skapa debatt på nätet.

Efter Newsmill-försöket blev han informationschef på Bonniers och jämställdhetsutredare åt regeringen, innan han  2013 tillträdde arbetet som politisk redaktör på Dagens Industri. När han tog över som politisk chefredaktör på Dagens industri blev ledarsidan snabbt en av de tyngsta opinionsbildarna i Sverige.  PM använder utrymmet i Di för att ofta berätta varför både Sverige och världen blir bättre och varför våra bästa dagar ligger framför oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Fullt med bilar – men inga cyklar

Nästa Berättelse

Kolla räkan - stor skillnad på kvaliteten!

Senaste artiklarna