/

Meröppet på Floda bibliotek

Floda biblioteket ökar sina öppettider, från 29 till nära 90 timmar i veckan. Floda blir kommunens andra bibliotek med meröppet. Helt enkelt ett bibliotek som är mer öppet.
Med meröppet bibliotek får besökarna tillgång till biblioteket även på tider när inte personalen är på plats. Lördagen den 17 december är det invigning. Flodas meröppna bibliotek blir då tillgängligt för den som vill besöka biblioteket på andra tider än de vanliga öppettiderna. Tanken är att biblioteket ska kunna användas så mycket som möjligt av så många som möjligt. Det handlar helt enkelt om en anpassning till ett samhälle med många olika livsstilar.
 För att få tillgång till det meröppna biblioteket behöver man vara över 18 år, ha ett bibliotekskort i Lerums kommun och en PIN-kod. Sen går det snabbt att registrera sig hos personalen på biblioteket under ordinarie öppettid. Biblioteket kommer även i fortsättningen att vara bemannat samma tider som förut.
Den som vill använda biblioteket under meröppettiderna loggar in på utsidan med sitt bibliotekskort och sin PIN-kod. Dörren öppnas, lamporna i biblioteket tänds och biblioteket är färdigt för användning. Besökaren kan låna och lämna böcker, använda datorerna, läsa tidskrifter, sitta och plugga eller kanske ha ett möte. En stund innan biblioteket stänger för dagen hörs en högtalarröst som påminner om att biblioteket snart stänger.
Lördagen den 17 december inviger kommunalråd Lill Jansson (L) det meröppna biblioteket i Floda. Under dagen blir det roliga aktiviteter för barn, mingel, glögg, och olika uppträdanden. Det går så klart att registrera sig för meröppet.
– Vi hoppas att många kommer på invigningen, firar det nya biblioteket och börjar använda meröppet, säger Johanna Holmqvist, bibliotekarie, Lerums kommun.
Vid frågor:  
Johanna Holmqvist, bibliotekarie Lerums kommun, 0302- 52 14 84
Pressmeddelande från Lerums kommun

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Tidigare Historien

Jag var där

Nästa Berättelse

Floda-BID smittar av sig

Senaste artiklarna