//

Lerum: Centrumvärdens rapport vecka 8

Tisdag.
Efter helgens stormar har vi nu växlande väder, med regnbyar och sol. Vi städar Brobacken Bagges Torg, Stationsgångarna,trappor och refuger. Vidare städas ned till Aspedalen och tillbaka förbi Lidl och vidare via P-huset tillbaka till Brobacken.
Därefter går vi via Wamme Bro till Gymnasiet. Vi går även ut med flygbladsinformation till Centrumföreningens medlemmar om belysningsmöte i Å-Rummet. Felanmäler igensatt dagvattenbrunn på perrong till Trafikverket. Någon har hällt ut massor av brödrester på gamla Konsumtomten- inte bra då detta drar till sig råttor!!

Onsdag.
Sol och plus 4 grader. Vi börjar dagen med att delta i Centrumföreningen morgonmöte Tema utomhusbelysning. Kajsa från White Arkitekter visar hur det såg ut runt Bagges Torg en regnig kväll i oktober och sår idéer hur vi kan komma vidare för att lyfta fram och skapa trygga miljöer.

Till allas stora glädje är entreprenör på plats och reparerar bort fallrisken utanför hissen/kiosken på Lerums Station, ett viktigt arbete som tar hela dagen i anspråk. Vi städar upp skräp, fimpar, snuspåsar runt torget och stationen, sopar längs Brobackens resturanger samt plockar upp skräp ända ned till Aspedalens pendelstation, städar i bakom väntkurar och cykelställ. Går sedan tillbaka och städar båda sidor motorvägen förbi Lidl och Taxnäs, Takåsens Företagscenter. Vi börjar sopa upp grus från Bagges Torg, men får avbryta då detta, enligt kommunen, skall ligga kvar till dess risk för halka upphör.

Torsdag.
En kall molnig dag som över går i kraftigt regn. Vi går runt vårt område och plockar upp skräp. Vårstädar i lunden Växtrum som ligger mellan Pizzeria Ferrari och Säveån. Försöker skrapa bort tuggummi i gångpassagen in till Bagges Torg. Sitter som berget. Kör till Hultet med 30tal säckar trädgårdsavfall och ris, allt insamlat under två veckor. Under eftermiddagen fick vi tre nya deltagare, hjärtligt välkomna, dom kommer vara hos oss till mitten av maj

Bengt Helgius Centrumvärd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Tjuvarna gick på pumpen

Nästa Berättelse

Kommunen växer - men långsammare

Senaste artiklarna