Krönika – Drömveckan

Lennart Lauenstein
Lennart Lauenstein

Det var med viss oro jag åkte till Öijared för att delta i en utbildning i blå ekonomi. Nio nätter skulle jag vara hemifrån. Denna tvekan visade sig vara högst obefogad. Det blev en en omtumlande och härlig vecka. Öijared Akademi hade planerat ett ambitiöst program och bjudit in experter inom olika områden.
Det började med Gunter Pauli som tog oss med på en spännande resa i den blå ekonomins värd. Sen kom den ena höjdpunkten efter den andra.
Klara Hansson, ingenjör, fridykare, bergsklättrare och trädgårdsmästare. Hon tog oss med på en fascinerande resa resa i naturen. Efter sin föreläsning tog hon oss ut i skogen och visade samband som alltid funnits där, men som var nya för flertalet av oss.
Emma Petersson, som är affärs- och processkonsult, förklarade röd, grön och blå ekonomi för oss.
Björn Ramneland-Wiikhamn från Handelshögskolan lärde oss om Open Innovation.
Mats Williander undervisade oss om cirkulär ekonomi.
Veckan fortsatte sedan på samma sätt med bra föreläsare och intressanta diskussioner. Och varje kväll var det sång och musik inspirerad av musikern Lars Brandström och hans skönsjungande dotter Francesca.
Föreläsningsveckan sammanfattades av Göran Carstedt, gästprofessor på Handelshögskolan, som visade vägen till ett hållbart ledarskap.
Lördagens gåva till kursdeltagarna var en omtumlande och förtrollande konsert med Naoko Sakata Trio.
Lyssna här.
På söndagen fick alla som klarat kursen (vilket alla gjorde) status som experter i Blue Economy vilket bekräftades med ett diplom.
Lennart Lauenstein
Chefredaktör och landets äldste diplomerade expert i Blue Economy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Magisk afton på Öijared

Byggdes om till hyreslägenheter i Sjövik.
Nästa Berättelse

Happy end för Fröding

Senaste artiklarna