/

Krönika – Blockerade IP-adresser

PÅ FlodaNyheter brukar vi hålla oss till lokala händelser och nyheter. Men idag kan jag inte låta bli att tipsa läsarna om en artikel på sighten ledarsidorna.se
Ledarsidorna drivs av socialdemokraten och f.d. underrättelseofficeren Johan Westerholm. Alltsedan vår egen journalist Helene Bergman började skriva för ledarsidorna brukar jag kolla sighten när jag intar morgonkaffet.
Dagens artikel fick mig att minst sagt haja till. Johan Westerholm visar att MailOnlines rapportering om mordet på HVB-boendet i Mölndal spärras för svenska läsare.  Den är däremot tillgängligt för alla som inte har en svensk IP-adress.
Jag tycker det är skrämmande om någon annan bestämmer vad jag ska få läsa. Yttrandefrihet och informationsfrihet är en grundpelare i demokratin. Därför är det högst angeläget att få kunskap om varför våra IP-adresser blockeras och vem som ligger bakom. Läs vidare på ledarsidorna.se
Lennart Lauenstein
Chefredaktör
PS 2016-02-03
Flertalet tidningar är nu av den uppfattningen att det är MailOnline själva som blockerat sidorna. Själv har jag lyckats ta mig förbi spärren och läst artikeln. I artikeln får jag veta hur det egentligen står till i Mölndal. 🙂
Här följer några citat:
”En stad förstörd av migration: Rapport från den svenska staden där beväpnade gäng patrullerar gatorna, där brottsligheten exploderat och där mordet på en vacker socialarbetare chockat Europa.”
”MailOnline gick in i denna laglösa stad som haft Europas ögon på sig alltsedan det meningslösa dådet.”
”Stående i ett gathörn i den kolsvarta natten, svingar en yngling en bruten käpp som ett vapen.”
”Det hävdades också denna vecka att polisen har tvingats fly efter att ha blivit attackerad av en pöbel av asylsökande när de försökt att flytta en tio-årig pojke som uppgetts ha ”våldtagits upprepade gånger” på en flyktingförläggning.”
”Mölndals politiker har vägrat att förklara sin öppna dörrens invandringspolitik.”
”Han tillade att stadens gator nu är i händerna på gäng av unga män främst från Nordafrika.”
”Polisen källa avslöjade: Under de senaste månaderna har vi märkt en dramatisk ökning av gaturån. Detta är ett nytt fenomen.”
”De kommer att göra något för att få pengar – stjäla en persons plånbok, iPhone, smycken. Och då kommer de att attackera sina offer och sparka halvt ihjäl dem.”
”Narkotikabrott har gått igenom taket. Varje läkemedel finns på gatan idag, även i fullt dagsljus.”
”Och när polisen griper någon numera kämpar den misstänkte ofta tillbaka – med en kniv eller en skruvmejsel. Detta är inte något som vi har sett förut.”
Undrar just om man vågar åka till Mölndal någon mer gång? Visserligen var jag i Mölndals centrum i lördags och såg ingenting av det som beskrivs ovan, utan allt var som vanligt. Men jag kanske såg fel??
Men tittar man på den officiella brottsstatistiken så visar den en minskning för Mölndals kommun under det senaste året vad avser rån. Däremot har antalet rån ökat i Göteborg med 23% från 2014 till 2015, men minskat något om man jämför med 2013.
Ska man leva tryggt, då ska man bo i Lerums kommun. Det är tio gånger större risk att bli rånad i Göteborg än i Lerum.
Anmälda brott/ 100 000 inv     Källa: Brottsförebyggande rådet
Rån inkl. grovt                2011     2012       2013       2014         2015
Mölndals kommun              65           75             84             72              57
Göteborgs kommun          227          217          201            165            198
Lerums kommun                28            21            26              30             20
DS

Lennart Lauenstein
Lennart Lauenstein

 

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Sista färden i Tunneln

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Det händer saker på Garveriet

Senaste artiklarna