Jag saknar dig Henrik!

Jag saknar dig Henrik!
Vi träffades för några månader sedan på Bagges Torg och bestämde att vi skulle ta en fika någon dag och prata gamla minnen. Men det blev inte så. Du berättade om din sjukdom, men verkade ändå rätt hoppfull.

Henrik Ripa (M) Fotograf: Helene Bergman
Henrik Ripa (M)

För 22 år sedan blev Henrik landets yngsta kommunstyrelseordförande. Det var i efterdyningarna av den så kallade Ölslandahärvan som du fick tillträda som ny kommunstyrelseordförande. Jag arbetade i kommunen då, med bl.a. informationsfrågor.

Jag skrev dina veckobrev och inte sällan skrev jag också dina tal.  Vi arbetade tillsammans i dryga tio år innan du gav dig iväg till riksdagen. Egentligen ville du nog inte åka till Stockholm, utan stanna i Lerum. Och jag minns att du var nöjd när du fick komma tillbaka 2014. Men den nya perioden  som kommunstyrelseordförande blev inte långvarig. Efter valet 2014 fick du axla posten som oppositionsråd, innan du gick vidare till ordförandeposten på Sahlgrenska sjukhuset.

Varje gång vi möttes gnabbades vi litet; om avloppstunneln eller något annat projekt där vi hade haft olika uppfattning. Men det var alltid vänskapligt och med glimten i ögat som vi möttes. Det blir tomt utan dig och Lerum kommer inte att vara sig riktigt likt.

Vännen
Lennart

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Mest åkermark i Kungsbacka

Nästa Berättelse

På pendlarorterna blomstrar företagen

Senaste artiklarna