//

Invigningsfest i Hjällsnäshallen

– Välkomna till den nya Hjällsnäshallen och Gråbo gymnastiks inflyttningsfest. Så inledde Karin Forsberg, ordförande i Gråbo gymnastik.

Karin Forsberg, ordförande i Gråbo gymnastik
Hjällsnäshallen

– Inte trodde vi att vi skulle få en egen hall, fortsatte Karin. Den femtonde november 2016, för ungefär fem år sen, så startade ett medskapande i Gråbo som hette ”Att söka Gråbos bästa”. Där var det några ledare från Gråbo gymnastik som var med och pratade. Christer Harling som var med på mötet sa att Gråbo behöver en egen gymnastikhall och vi kan hjälpa er att bygga den. Det var första tanken och då skulle den ligga lite längre ut i industriområdet här i Gråbo. Sen uppvaktade vi vår politiker i början av januari 2017. Den 14 augusti samma år gjorde vi en stor presentation för kommunen och kort därefter kom beslutet att det skulle läggas till en gymnastikdel på den befintliga hallen. Vi förstod inte då riktigt vilket arbete det skulle innebära. Det är många som jobbat för att vi skall få till den här hallen. Alldeles strax ska nu få gå in i hallen och titta.

Intresset för invigningen var stor och ett hundratal personer köade för att få se den nya hallen och alla nya gymnastikredskap. Efter rundvandringen i hallen visade gymnasterna upp sina färdigheter och besökarna fick prova på vid olika gymnastikstationer.
Gymnastikföreningen har funnits i 61 år och intresset för gymnastik ökar hela tiden. Det är många som vill börja och inte fått en plats i år. Föreningen tar emot 420 barn. –
– Tack vare 70 engagerade ledare är det möjligt att erbjuda så många barn plats, säger Karin Forsberg. Vi söker alltid “gamla gymnaster” som vill bli ledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Skördefest på Mjörnbotorget

Nästa Berättelse

Premiär för Gobi Sushi på måndag

Senaste artiklarna

Bangolf i Gråbo

Idag invigdes minigolfbanan i Aggetorp. På Aggetorpsvägen 59 hittar du golfbanan. Där