///

I ett regnigt Lerum invigdes ett nytt Växtrum

Fr v Viktor Lundblad, Marianne Sörling och Charlotte Engdahl

– Det här kommer att bli ännu en spännande plats som vi utvecklar för att skapa trygga och snygga miljöer och som ökar vår besöksnäring. Det kommer även minska klimatpåverkan där vi använder nya sätt att odla i natursand som kräver mindre skötseln och stödbevattningen, säger Viktor Lundblad (M), kommunstyrelsens ordförande i Lerums kommun.

Viktor Lundblad har tagit första spadtaget och trädgårdsmästare Peter Korn planterar det första trädet.

Nu gör Lerums kommun sitt första nya Växtrum sedan 2019. Det blir en praktfull entré till Lerums centrum just vid uppgången från tågtunneln. Bakom platsens design och växtval står trädgårdsmästaren Peter Korn, som tillsammans med årets växtrumsvolontärer kommer göra en blomstrande plats helt odlat i natursand. Ett odlingssätt som både minskar skötselbehov och behovet av att stödvattning. Klimatsmart odling i linje med klimatmålen i Agenda 2030. Här skapar vi en mötesplats där du kan hämta inspiration och kraft, men också lära mer om energi. Under kommande månader kan du följa arbetet när Kraftfältet växer fram.

Frysande växtrummare.

– Det är roligt att vi nu får en av våra mest synliga växtrumsplatser där många passerar. Det blir en vacker entré till Lerum, inte minst för alla som kommer med tåg, säger Mattias Christenson, projektledare för Växtrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Debatt: Trippelstöten för Lerums kommuns arbetspendlare

Nästa Berättelse

Krönika: Solskenshistoria i Solkatten

Senaste artiklarna