/

Göteborg följer Lerum

Bagges torg

Redan i november skapades nya mötesplatser där lerumsborna kan mötas coronasäkert. Platsen är Bagges torg som genomgått en förvandling under pandemin. Resturangerna levererar hämtmat som sedan kan ätas på torget. Flera Foodtrucks besöker torget och säljer utemat. En lekplats har iordningställt och sandlådan har fått tak.I Göteborg tänker staden skapa det man kallar pocketparker på gator och torg så att fler kan umgås på smittsäkert sätt.
– Vi från kommunen sida måste hjälpa så mycket det går, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) till GP.
Kanske solstolar på Gustaf Adolfs torg – en coronaåtgärd som sattes in under förra sommaren.

Flera nämnder i Göteborg får i uppdrag att skapa nya mötesplatser i gaturummet. Det handlar om att skapa så kallade pocketparker, sittplatser och andra miljöer på gator och torg så att folk kan hänga på ett coronasäkert sätt.
– Vi skapar mötesplatser på kommunal mark. Vi har förstått att det är ett stort problem och alla restauranger har inte möjlighet att skapa uteserveringar. Många erbjuder take away och det betyder att man kan konsumera det man har köpt på ett trevligt och coronasäkert sätt utomhus, säger Axel Josefson till GP.
Lerum ligger steget före med sitt coronasäkrade torg.

Pierre Gustavson

– Vi handlare uppskattar utomhusaktiviteterna, säger Pierre Gustafson, Sellmans herrkläder. Inte bara för att affärerna i Solkattens köpcentrum klarar pandemin bra, utan mest för att torget har blivit en mötesplats där gammal som ung kan mötas.

Text: Lennart Lauenstein

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Polis åtalas efter 16-årige Alexanders död

Nästa Berättelse

Ettårsjubileum för Lerum Fisk & Delikatesser

Senaste artiklarna

Vattenpalatsets hjältar

Vattenpalatset personal vill inte kommentera de närmare omständigheterna kring det drunkningstillbud som