/

Fiskvägen invigd

LERUM | I lördags invigdes fiskvägen förbi vattenkraftverket i Hillerfors. Lerum Energi i samarbete med föreningslivet bjöd in till ett utomhusevent med vandring, samtal från scenen, korvgrillning och pepparkakor. Trots det ihållande snöfallet var eventet välbesökt.

 Trevligt att så många besökare ville deltaga i både vandring och visning av kraftverket och lyssna till samtalen på scenen. Vi fick tidigt rapporter om att det skulle komma ett 60-tal vandrare till Hillefors så Scouterna fick fullt upp med att komma igång med grillningen berättar Jenny Nordlund, Marknadschef på Lerum Energi.  Totalt tror vi att det kom närmare150 deltagare och det är vi oerhört glada för. Det bjöds även på kaffe och pepparkakor, julmust och skumtomtar samt vackert snöfall som en extra fin inramning av eventet.
På scenen intervjuade Lerum Energis VD Mats Jakobsson en rad intressanta gäster. Först ut var Christer Hillerfors, som är bördig från just Hillefors. Christer delade med sig om lokala anekdoter från barndomens upplevelser vid grynkvarnen i Hillefors och drog med sig många skratt över gamla historier om gäddfiske mm. Hans Svensson från Gotaleden fick också komma upp på scenen och berätta om morgonens vandring och Lerum Energi samt Gotaleden hoppas på fler samarbeten med tiden.
Redaktionen Lokalpressen i Lerum

Fiskvägen Hillefors Foto: Owe Mabäck
Fiskvägen Hillefors Foto: Owe Mabäck

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Insändare: Klotter i Floda

Nästa Berättelse

Krönika: Lerums kommun anmäler sig själv för städslarv och betalar 78 000 kr i vite till staten

Senaste artiklarna