//

Det stormar runt Ripa

Henrik Ripa är sedan den 1 januari 2019 ordförande för Sahlgrenska Universitetssjukhusets styrelse.

Henrik Ripa (M) Fotograf: Helene Bergman
Henrik Ripa (M)

Han intervjuades i går i GöteborgsPosten om sin roll som styrelseordförande. Hans uppfattning om läkaruppropet där 600 läkare protesterar mot planerade besparingar, har väckt uppmärksamhet.
”Kom gärna med synpunkter, men håll det helst internt. Det menar Sahlgrenskas nye styrelseordförande Henrik Ripa (M) angående Sjukhusläkarnas upprop.’’
Uttalandet har väck reaktioner i olika medier. ”Skjut inte budbäraren”, skriver GT. ”Sahlgrenskas ledning vill att kritiker talar tyst, skriver Dagens Medicin.
”Styrelseordförande kritiserar läkarupproret på Sahlgrenska”, skriver Läkartidningen.
”SU:s nya ordförande: Håll synpunkter internt,” skriver SvD

“Henrik Ripa (M) vet inte vad rädsla är”, GP:s ledare. 

Ripa vill förtiga sanningen. Spanaren.
“Bristande dialog ligger bakom konflikten på SU”, GP Debatt
Henrik Ripa tillträdde som ordförande i kommunstyrelsen i Lerums kommun 1998. Bakgrunden var den så kallade Ölslandaaffären (Hedegårdens äldreboende) som fick den dåvarande kommunledningen på fall. Kommundirektören fick sparken och de båda kommunalråden tvingades bort. Henrik Ripa verkade sedan som kommunstyrelsens ordförande fram till 2010 när han valdes in i riksdagen.
Han efterträddes av Anna-Leena Holberg, som avgick i slutet av 2013. Ordförandeskapet återgick då till Henrik Ripa. Efter valet 2014 valde de tre borgerliga partierna – L, C och KD – att lämna samarbetet med moderaterna vilket fick till följd att Henrik Ripa fick lämna ifrån sig ordförandeposten.

2 Comments

 1. Eftersom Henrik Ripa har varit en katastrof för Lerums politiken innan han kom till riksdagen, så borde vi inte ge honom några förtroendeuppdrag överhuvudtaget. Kan man inte bara betala ut en lön till honom och kräva att han inte skall representera oss Lerumsbor överhuvudtaget.
  Nu sitter han som ordförande i SU styrelsen och bara förstör förtroendet mellan de som arbetar med sjukvård och oss vanliga medborgare som behöver den.
  Räcker det inte med att vi har Johnny Magnusson som också är en katastrof.
  Höj landstingsavgiften med 25 öre så kan vi öppna Alingsås sjukhus dygnet runt för akutvård och anställa både läkare och sjuksköterskor inom regionen för att uppnå en acceptabel vårdnivå.
  Ripa och Magnusson vet inte vad sjukhusköer är eftersom dom anlitar sin privata sjukvårdsförsäkring så fort de har fått en “finne” på näsan.
  Tack till alla läkare och sjukvårdspersonal i övrigt som gör ett jättejobb men också för att ni för ut er oro i media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Klart med kommunstyrelsens utskott

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Informationsmöte om grusgropen i Gråbo

Senaste artiklarna