//

Det osynliga frågetecknet i Floda

Ivana Machackova, konstnären bosatt i Olofstorp precis på gränsen till Lerums kommun, skapar granitskulpturer för offentlig miljö. Hennes alster är flera meter höga och väger åtskilliga ton. Det  kräver att att varje verk säkras för stabiliteten med bra förankring. Nyligen vände hon sig till cementgjuteriet St.Eriks i Hjällbo för rådgivning gällande ett cementfundament för hennes skulptur Det osynliga frågetecknet.

Ivana Machackova

”Hos St.Eriks finns det mycket kompetens och resurser när det gäller avancerade projekt i betong”, säger  Ivana. Skulpturen  transporterades till cementgjuteriets hallar där Ivana har fått hjälp med gjutningen av fundamentet. Resultatet blev ett 5-meter långt armerat betongfundament som är fastgjutet vid skulpturens bottensida. Den 2,6 meter höga, 4 meter breda och 10 ton tunga skulpturen står nu utställd på Skallsjö ängar i Lerums kommun. Skulpturen syns från motorvägen strax efter flodamotet i riktning mot Göteborg.

Det osynliga frågetecknet

 

 

 

 

 

 

Tidigare artikel

Flera konstverk av Ivana.

1 Kommentar

  1. Så fint och glädjande om det står kvar och förgyller intrycket av en skön miljö av villor och ängarna som finns runtomkring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Lerums kommun förlorade i Mark- och miljödomstolen

Nästa Berättelse

FFLK – Företagsföreningen i Lerums kommun firar fyrtio år i dag.

Senaste artiklarna