//

Dennis Jeryd (S) avgår!

Pressmeddelande från Socialdemokraterna i Lerum:

Hon tar över rodret i (S) efter valet!
Renée Norgren Jeryd tar över som första namn på Socialdemokraternas lista inför valet. Det står klart efter måndagens medlemsmöte, där hon enväldigt röstades in som partiets toppkandidat.
Att det skulle bli Renée som axlar rollen var en självklarhet inom partiet. Hon har en lång politiskt karriär bakom sig, inte minst som riksdagsledamot i näringsutskottet och utbildningsutskottet. Nu vill hon lägga sitt fokus i den kommun hon sedan början av 90-talet varit politiskt aktiv i och så starkt brinner för.
”Lerum har efter många år av stagnation nu fått upp farten och vi börjar på alla plan få till en stark utveckling av kommunen. Men vi har mycket kvar och vill göra ännu mer för fler. Det är mycket energi som krävs inom hela organisationen och vi måste hela tiden förnya oss för att kunna vara på tårna.”
Renée jämför det med ett fotbollslag som behöver avbytare och nytt ledarskap. Det senare blev naturligt när Dennis i somras annonserade att det är dags att lämna över stafettpinnen.
Efter 4 år som oppositionsråd och 4 år som kommunstyrelsens ordföranden lämnar Dennis sina politiska uppdrag i Lerums kommun efter valet. I somras fick han ett erbjudande i Västra Götalandsregionen som han inte kunde tacka nej till. Regionen har imponerats av den handlingskraft Dennis har visat under mandatperioden i Lerum och förmågan att samarbeta i ett svårt parlamentariskt läge. Dennis kommer nu att bli kanslichef med uppdraget att samordna (S) partidistrikt i hela regionen. En tjänst som passar honom som handen i handsken;
”Jag tror att min främsta styrka är min diplomatiska förmåga – att lyssna in och att våga ta beslut som är rätt utifrån vad majoriteten vill. I Lerum har det varit nyckeln till framgång. Vi har verkligen lyssnat in och öppnat upp för samarbeten – på alla plan”.
Maktskiftet kommer att ske först efter valet. Men för oss är det viktigt att redan nu berätta för väljarna så det inte blir en överraskning.

Dennis Jeryd (S)
Dennis Jeryd

Renee Jeryd

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Tillåtet att grilla på egen tomt

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Freudiansk felskrivning i pressmeddelande?

Senaste artiklarna