/

Centrumvärdarnas rapport vecka 49

Måndag
Vi går mot kallare tider. Det är rått och det nyper i kinderna. Som alla måndagar börjar vi med en större rondering där vi tar och plockar skräp efter helgen och rapporterar fel och brister. Synpunkter hade kommit in under veckoslutet att containrarna borde kläs in med granris även på taket då de ser tråkiga ut för dem som ser containrarna lite från ovan. Vi tar oss an uppgiften och börjar arbetet. Det går åt mycket ris och taken täcks i den takt som riset levereras.  Centrumföreningens presentkort har blivit en fantastisk julklappsuccé – och ett par man avdelas för att slå in dem i små paket. Eftermiddagen innehåller ett planeringsmöte för de besöksräknare som planeras runt torget.

 

Granklädda containrar


Tisdag

Lite mildare morgon men fortfarande rått. Efter skräpronderingen tar vi bort en del löv som samlats utmed Brobacken, granristäckningen av containrarna fortsätter. Nu har vi också fått upp en ljusslinga att rama in bodarna med. Spritningen och avtorkningen av alla kontaktytor på torget och inne i Solkatten runt torget och inne i Solkatten är åter igen. Det är viktigt att besökarna i Lerums Centrum skall kunna känna sig trygga – det är ett tecken på gott värdskap.

Onsdag
Åter en råkall morgon. Efter morgonens skräprondering röjde vi undan mer lövsörja på Brobacken och löv i Centrumpassagen som blåst in där. Containertaken kompletterades också med lite mer granris. Resten av dagen ägnades åt paket- och presentkortsinslagning samt spritning av kontaktytor som handtag och räcken runt hela Bagges torg, Centrumpassagen och inne i Solkatten.

Torsdag.
Gråkallt och kyligt. Vi startar med språkträning i svenska, 60 basala substantiv går igenom, därefter städar vi snabbt runt torget för att hinna till morgonmötet på Systrana Fasts Kondis. Våra deltagare presenterar sig på svenska för ett 20tal närvarande företagare och butiksägare. Därefter är vi hos Rallar Rosen och lär oss binda en granriskrans. Kransbindning tycker deltagarna är roligt hantverk. Under eftermiddagen plockar vi fimpar vid pendelstationen och i taxifickorna samt tar upp löv.

Fredag.
Gråkallt även idag. Vi fortsätter med lite språkträning under frukosten och och repeterar gårdagens sextio glosor innan vi går ut och börjar sopa upp allt löv som ligger i parkeringsplatskanterna öster om stationen ner till Cykelstudion. Det blir riktigt snyggt. Därefter rondering av området och plock av fimpar och skräp. En ny deltagare intervjuas, Omar”. Omar börjar språkträna hos oss från och med måndag och två månader framåt. Klockan elva invigs restaurangen ” Mr Singh” med indisk meny. Vi storstädar vårt kontor och förråd på Brobacken. Eftermiddagen ägnas åt inslagning av ytterligare beställningar av våra fina presentkort!

Hälsningar Centrumvärdarna
Roger Wilhelmsson och Bengt Helgius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Succé för Mr Singh!

Nästa Berättelse

På fredag den 11 december öppnar Elgiganten Phonehouse i Solkatten.

Senaste artiklarna

Bokrean har startat

Förbeställda bokkassar i stället för trängsel i bokhandeln.  Bokrean brukar vara störst