//

Centrumföreningen planerar utkörning

Centrumföreningen samlade i går representanter för 18 matställen i Lerum för att försöka ordna hemkörning av mat. Alla ställde sig positiva till förslaget och arbetet med att skapa en fungerande transportkedja pågår för fullt. Planen är att redan nästa vecka skall hemkörningen fungera.

Handlarna underlättar avhämtning
För den som är orolig finns det möjlighet att i många affärer beställa mat för avhämtning. Såväl Unossons chark i Floda, Fiskaffären på Bagges torg och Bennys fisk i Gråbo erbjuder den möjligheten. Ring och beställ och hämta sedan varorna utanför butiken. ICA med flera erbjuder hemleverans av matvaror.

Uteserveringar
Normalt ges tillstånd till uteserveringar från den 15 april. Polisen meddelar att det går att söka tillstånd för uteservering redan nu. Så här skriver polismyndigheten: Med anledning av Corona situationen förbereder flertalet restauranger att öppna sina uteserveringar tidigare.

Systrarna Fasths uteservering

Polismyndighetens kommer att ha en positiv inställning till detta. Krögarna får i vanlig ordning söka tillstånd för upplåtande av platsen, men Polismyndigheten Tillstånd Väst, kommer att ha en positiv hållning när ansökan kommer in.

Redan nu finns uteservering på Bagges Torg.

Rent, snyggt och tryggt i Solkatten
Dörrhandtag tvättas många gånger dagligen. Likaså toaletterna. Du behöver inte vara orolig för att besöka affärerna. Som vanligt gäller: Är du sjuk ska du hålla dig hemma! Tvätta händerna noga, inga fingrar i mun, näsa, ögon eller öron.

Handla lokalt!
Stötta dina små lokala handlare. De har de tufft nu och har inte samma uthållighet som de stora kedjorna.

Myndighetsinformation
Krisinformation
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
Folkhälsomyndigheten

För statistiknörden
Senaste statistik om coronaviuset
WHO
European Centre for Disease Prevention and Control

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Förkylningssymtom vanligast

Nästa Berättelse

Sans och balans i coronatider

Senaste artiklarna