/

Anmäl brott!

Anmäl brott! Det är polisens uppmaning till gråboborna. I går, onsdag, träffade kommunpolis Eva Strömblad representanter för företagarna i Gråbo och medskapandegruppen. Företagarna berättade om en våg av inbrott under sommaren och hösten.

Kommunpolis Eva Strömblad

Eva Strömblad redovisade brottsstatistik för hela kommunen och specifikt för Gråbo. I statistiken över anmälda brott gick inte att utläsa någon ökning av brottsligheten.
”Ni måste anmäla alla brott”, uppmanade Eva Strömblad. ”Om ni inte anmäler får vi ingen kännedom om brotten.”
Visar statistiken en ökning av anmälda brott kan polisen omfördela resurser och göra särskilda insatser i brottsutsatta områden.
Flera av företagarna berättade om hur svårt det är att nå polisen.
”Ring 112 vid pågående brott,” sa Eva Strömblad. ”Är det inte pågående brott går ni in på polisens hemsida och anmäler eller tipsar. Tips kan ske anonymt. Bättre att ni skickar en anmälan än att bara göra inlägg på Facebook”.
En av företagarna berättade att han efter en anmälan blivit utsatt för hot och skadegörelse. Alla efterlyste större polisnärvaro i Gråbo.
Flera uttalade sin uppskattning av att den mobila polisstationen finns på plats på torget på torsdagar, men undrade varför den inte längre får stå på sin gamla plats utanför Bonum.
Våra poliser och representanter för torget

Hans Hellberg, företagarföreningen, berättade att kommunen inte längre tillåter att bilen står på torget då kommunen anser värmeslingorna i torget inte tål belastningen. Frågan lämnades över till medskapandegruppen som fick i uppdrag att ta upp en diskussionen med kommunens företrädare.
Eva Strömblad berättade vidare om en bra samverkan med kommunens säkerhetssamordnare och att förutsättningarna är goda för att vi tillsammans skall se till att Gråbo är en trygg plats att leva på.
Text: Lennart Lauenstein
 
Anmälda brott i Gråbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Pressmeddelande: Lerums kommun vill återställa vattennivån i Lilla Stamsjön

Nästa Berättelse

Gråbo entréer – ett lyft

Senaste artiklarna

Standard miniatyr

Hur få dos 2?

Torsdagen den 29 april (vecka 17) en fick jag min första vaccin