////

Spindelskogen är nu invigd

Vädret var verkligen inte på arrangörernas sida när det äntligen var dags för invigning av Flodas nya lekpark. Men barnen strömmade dit ändå. Mängder av barn samlades framför ingången av  Spindelskogen och väntade tålmodigt på att invigningen skulle börja.

Barnen väntar tålmodigt på invigningen av Spindelskogen.
Barnen väntar tålmodigt på invigningen av Spindelskogen.

Efter ett kort tal av kommunalråden Lill Jansson och Dennis Jeryd med ett tack till alla som hjälpt till att göra Spindelskogen möjlig klipptes bandet av tre stycken elever från Centrumskolan, Hästhagenskolan och Montesoriskolan.
Bandet klipps
Bandet klipps

Det var lite trögt att klippa genom allt spindelnät, men till slut lyckades de och äntligen var vägen in till lekparken öppen!
05_rusning
Det var en härlig syn att se alla barnen springa in i lekparken och testa alla roliga lekställen. Snart var kön lång till den stora spindeln i mitten, spindelnätet fylldes av barn och hinderbanan prövades. De röda flugsvamparna var sköna att sitta i för att slippa regnet och några av de minsta barnen provade att sitta på de små myrorna.
Trots det hällande regnet var humöret på topp. Johan Eklund från Studieförbundet vuxenskolan delade ut pepparkakor och clementiner till alla barn och snart sattes musik på i högtalarna så det blev en härlig feststämning på platsen.
02_alfons rösta
Alfons Ringström var med och röstade.

Alfons Ringström var en av många barn som hade varit med och röstat på vilken slags lekpark det skulle bli. Han hade röstat på bidraget som hette “Trädgårdsleken” men han var mycket nöjd med resultatet ändå!
Efter en härlig lekstund valde några att gå in på biblioteket och göra spindelpyssel och pärlplattor. Och några gick till Café Floda by Sävelången för att värma upp sina frusna händer och fika lite. Alla barn bjöds på Cocosbollar dagen till ära.
Men efter lite fika och pyssel var barnen redo för rond 2 i den nya Spindelskogen.
Se bildspel för fler bilder.
TEXT & BILD: Josefine Myrhill
 

Se klippet, med Jonas Brandströms kommentar:

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Ebbe och Floda logo © Per Myrhill 2015
Tidigare Historien

EBBE och FLODA

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Julstämning och jubileum

Senaste artiklarna

På gång i Gråbo

Vårmarknad Lördagen den 5/5 så kommer Vårmarknaden på Mjönsbotorget äga rum. ”Detta