Skördefest i Floda

Solen strålade och det var gott om folk i Floda centrum och området kring Lilla ön och Garveriet på skördefesten den 3 oktober. Mängder med utställare var på plats och förutom att de lokala butikerna och restaurangerna höll öppet var det även en hel del marknadsstånd bland utställarna. Det gick bland annat att provsmaka (och köpa) honung, öl och ost. Och dessutom stod Röda Korset på torget för att sälja lotter och såklart gick det även att köpa allehanda prylar och godheter som keramik, lokalt odlade grönsaker, varma sockor, lammkorv, blommor och garner.

Jernbruket.
Grillning på skördefesten i Floda.
Floda Torg.
Till den stora ”gissa vikten på pumpan”-tävlingen utanför Jernbruket inkom det över 500 svar – de mest långväga tävlandena kom från Fagersta, Växjö och Norrköping. Rätt svar var att den gigantiska pumpan vägde 165,4 kilo.
”Vilken dag vi fick i Floda C. Tack SMHI för vädret, alla företag och utställare för utbudet, Linda från Sallybazar & CO för pyntningen, Bertil för pumpan och alla besökare för en fantastisk stämning!” skrev arrangören Floda Platsutveckling på sin Facebook-sida efter eventet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Underhållning för hela familjen - Caligari kommer till Lerum!

Nästa Berättelse

Carin Bielkes liv blir bygdespel

Senaste artiklarna