/

NyföretagarCentrum satsar på små företag

När pandemin slog till i våras startade NyföretagarCentrum snabbt upp Nyföretagarhjälpen. NyföretagarCentrums nationella organisation gjorde i samverkan med alla NyföretagarCentrumen ute i landet streamade utsändningar varje vecka med kvalificerad rådgivning till Sveriges småföretagare, inte bara nystartade sådana.
Man lyckades snabbt dra ihop många av Sveriges främsta företagsrådgivare men också myndighetspersoner och ministrar. Det hela gick ut på att ge alla småföretagare svar på frågor om stödformer, ekonomi och juridik kring en företagsomställning i en svår tid. Satsningen på Nyföretagarhjälpen rönte stort intresse och blev mycket uppskattad. Därför startar man upp en ny omgång med webbstreamade sändningar som alla kan ta del av kostnadsfritt.
NyföretagarCentrum i Lerum var mycket delaktiga i den första omgången genom marknadsföring och medverkan i de streamade sändningar bland annat med Ronny Johansson som är ordförande i den lokala organisationen och van företagsrådgivare.
NYFÖRETAGARCENTRUM I LERUM satsar nu också på utvidgad kursverksamhet genom SmåföretagsAkademin. Det blir starta-eget-kurser men också kurser i marknadsföring i sociala medier, Facebook-annonsering och E-handel. Kurser i bokföring går löpande så snart en grupp fyllts.
I Lerum har NyföretagarCen-
trum byggt ett starkt nätverk av partners och olika kompetenser inom marknadsföring, ekonomi, juridik och utbildning. Något som alltid är viktigt men kanske särskilt viktigt när det är lite svåra tider för många företagare. Då betyder rätt råd överlevnad för vissa.
– Tillgången till ett starkt partnerskap, med de flesta kreditinstituten, det vill säga bankerna, kommunen, studieförbund ger oss unika möjligheter, menar Ronny Johansson. Man har också knutit till sig affärsjurister, experter på bokföring och många med lång erfarenhet av företagsledning och ägande.
– Fortsatt är som alltid dock rådgivningen NyföretagarCen-
trums viktigaste verktyg, säger Johan Eklund som är vice ordförande. Vi har en metodik där affärsplanen alltid står i centrum. En bra gjord affärsplan leder väldigt ofta till som startar på rätt sätt och oftast överlever länge.
Trots att 2020 för de allra flesta blivit ett väldigt speciellt år så har rådgivningarna rullat på med 76 unika personer som fått råd om hur man startar ett eget företag och 39 nya företag som har blivit startade genom NyföretagarCentrum.
REDAKTIONEN
redaktionen@lokalpressen.eu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Lerums kommun bland de bästa i sårbarhetsranking

Nästa Berättelse

Invigning av scenen på Bagges Torg

Senaste artiklarna