//

Lundblad tar över när Abenius går på föräldraledighet

Den 1 mars går kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius (M) på föräldraledighet. Efter ett medlemsmöte föreslås nu Viktor Lundblad (M) att bli tillförordnad ordförande under tiden.

Kommunstyrelseordföranden och familjefadern Alexander Abenius (Moderaterna), 30 år, planerar att vara föräldraledig mellan den 1 mars och 25 juni i år. Hans ersättare väntas bli partikollegan Viktor Lundblad, 24 år, som av en enig partigrupp på senaste medlemsmötet nominerades till rollen som tillförordnad kommunstyrelseordförande.

Jag känner mig väldigt hedrad och är ödmjuk inför det fina förtroendet jag fått från partiets medlemmar. Jag har bott i Lerums kommun hela mitt liv och ser detta som en otrolig möjlighet att påverka den kommunen som så mycket har påverkat mig, säger Viktor Lundblad i ett pressmeddelande från Moderaterna i Lerum.

Viktor Lundblad är inne på sin andra mandatperiod som kommunfullmäktigeledamot i Lerum och sin första som kommunstyrelseledamot, han har tidigare även varit ordförande för MUF Västra Götaland västra. Just nu arbetar han som politisk sekreterare för kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Axel Josefson (M) – en roll som Viktor kommer att vara tjänstledig från under tiden han är tillförordnad ordförande för kommunstyrelsen i Lerum. Viktor Lundblad har dessutom en kandidatexamen i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Alexander Abenius:
Det ska bli roligt att få gå på föräldraledighet och umgås med min son på heltid. Att partiets medlemmar valde Viktor till att vara tillförordnad kommunstyrelseordförande under min föräldraledighet känns tryggt. Viktor är en duktig ledare med ett hjärta för vår kommun. Beslutet om föräldraledighet och valet av tillförordnad ordförande avgörs i kommunfullmäktige den 25 februari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Färre p-böter utfärdade förra året – så även i Lerum

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Debatt: Avveckla byråkratin i offentlig sektor 

Senaste artiklarna