Levande Demokrati – nästa föreläsning den 16 augusti kl 18.00

G:a Ljungbergs

Nu är det Helena Gellermans tur att vara gästföreläsare. Platsen för föreläsningen är denna gång gamla Ljungbergs i Skallsjö/Floda (Skallsjö prästväg 1).

Helena Gellerman
Pressbild

 

Helena har varit aktiv som fritidspolitiker i Lerums kommun sedan 2006. Numera, sedan 2018, riksdagsledamot för Liberalerna och partiets talesperson i klimat-, transport- och digitaliseringsfrågor. Helena är civilingenjör från Chalmers och har arbetat i 35 år inom transportbranschen, varav 15 år på Volvo Personvagnar och senast med självkörande bilar på Lindholmen Science Park.

Kvällens föreläsning
Föreläsningen kommer i första hand att röra klimat-, transport- och digitaliseringsfrågor.
– Klimatfrågan och införandet av ny teknik i samhället är förutom skolan de frågor som gjorde att jag ville bli riksdagsledamot, säger Helena.
Elektrifiering och kärnkraft är hörnstenarna i Liberalernas klimatpolitik.
– Jag är övertygad om att vi kan nå klimatmålen och samtidigt värna naturen, men då behöver vi innovation, entreprenörskap och frihandel – de mest kraftfulla verktyg för förändring vi känner.
Utvecklingen av självkörande bilar och AI går extremt fort. Hur ska vi använda tekniken och samtidigt styra så att det blir på människans villkor?
Hon kommer även att beröra vikten av att personer med yrkeskompetens engagerar sig politiskt för att utveckla samhället.

Länkar:
Levande Demokrati
Riksdagen – Helena Gellerman
Liberalerna i Lerum – Gellerman
Miljö&Utveckling
Poddtoppen – från bilsäljare till riksdagsledamot
Aktuell Hållbarhet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Aspenäsborna organiserar sig

Nästa Berättelse

Småföretagarindex

Senaste artiklarna