Lerum: Centrumvärdens veckorapport vecka 7

Tisdag.
Sportlovsveckan inleds med kraftig storm som mojnar under natten till tisdag. Vi får börja med att sopa och kratta upp massor av grenar som blåst ned från träd längs Brobacken, Bagges Torg Göteborgsvägen. Vi hälsar på ny innehavare av kiosken vid tågen välkommen till Lerum och hoppas på gott samarbete. Tyvärr är klinkerplattorna fortfarande inte åtgärdade av Västratrafik, trotts tre påminnelser. Felanmälan några nedblåsta P-skyltar till Kn.

Onsdag.
En solig men blåsig och kall sportlovsonsdag. Vi fortsätter kratta o sopa upp skräp (nedfallna grenar) efter stormen med fokus runt Baggestorg och Lerums Stationsområde. Anmäler igenslammad gallerbrunn på Göteborgsvägen till Kn. Rensar brunnen i fontänen Bagges Torg och får ut stående regnvatten som samlats.  Vi klipper ned kraftigt sly bakom cykelställen vid Lerums Station och vi kan nu få bort allt gammalt resterande skräp som kilat sig fast i buskaget mellan cykelställ och staket. Pratar med A-lagare som har för ovana att sätta sig utanför personalingången till Butik Life, Bagges Torg. Personal och passerande till torget känner sig obekväma i deras närvaro. Gubbarna lovar flytta på sig.

Torsdag.
Fortsatt soligt och några plusgrader vid middagstid. Vi plockar skräp på och runt Bagges Torg, tågstationen, Dergårdens Gymnasium och vidare ned till restaurang Torarica. Tyvärr blåser skräp från ÅV-stationen ner längs med gångstråk och väg ända förbi Vårdcentralen. Vi gör snyggt vid rondellen Häradsbron och längs strandpromenaden fram till Pizzeria Ferrari. Här växer på en delsträcka fullt av en invasiv art av sly som jag tappat namnet på. Stöter åter igen på en av herrarna(A-laget?)  som solar sig bakom Butik Life personalentré, vederbörande flyttar på sig efter vårt samtal.

Min felanmälning gällande skadan på golventre till handkapphissen Lerums Station bollas mellan kommunen och Västtrafik, hittills vill ingen ta på sig ansvaret att laga klinkergolvet. Stackars den människa som råkar falla pga. av denna kavitet, då troligtvis ingen kommer ta på sig ansvaret för skada. Kioskinnehavaren på stationen vill nu själv försöka provisoriskt laga hålet. Vilket inte borde behövas!  Kanske du som läser mitt brev har en lösning på problemet? – ( en spann med bruk och fallrisken är borta)

Bengt Helgius
Centrumvärd

Rapport med bilder

 

 

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Tidigare Historien

Sellmans Uti Lerum

Nästa Berättelse

Stor bostadsbrist för äldre

Senaste artiklarna