//

Krönika: Socialdemokraternas onödiga misstag

Socialdemokraternas brådstörtade ommöblering i toppen kostade säkert röster. En månad före valet meddelar kommunstyrelsens ordförande Dennis Jeryd att han avgår den 1/10. Samtidigt meddelar partiet att Dennis Jeryds tidigare hustru, Renée Jeryd, kommer att ersätta honom. Partiet går sedan till val i kommunalvalet med en valsedel där Dennis Jeryd står som första namn.


Det här måste ha varit förvirrande för väljarna. Som förstanamn på valsedeln står en person som  skall hoppa av. Det är väldigt svårt att förstå varför förändringen inte kunde vänta till årsskiftet.  I en intervju i Lerums Tidning den 25 juli berättade Dennis Jeryd att hans politiska mål är att ”fortsätta det arbete vi har påbörjat”.
Tre veckor senare, den 14 augusti, meddelar socialdemokraterna i ett pressmeddelande att  ”Renée Norgren Jeryd tar över som första namn på Socialdemokraternas lista inför valet. Det står klart efter måndagens medlemsmöte, där hon enväldigt röstades in som partiets toppkandidat.”
Det är då knappa fyra veckor kvar till valet och för sent att ändra namnen på valsedeln.
Vidare står det i pressmeddelandet att Dennis tidigare i somras  meddelat att han ville lämna över stafettpinnen. Men så sent som den 25 juli säger han i Lerums Tidning att han vill fortsätta det arbete han påbörjat.
Självklart hade det varit bättre för partiet att genomföra valet med ordinarie laguppställning och låtit Dennis avgång vänta till årsskiftet.
Lennart Lauenstein
Lennart Lauenstein, chefredaktör

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Skördefest i Gråbo

Nästa Berättelse

Dags för Flodaloppet

Senaste artiklarna