//

Johanna Hartman utsedd till Årets företagare

Johanna Hartman

Centerkvinnorna i Lerum har utsett Johanna Hartman, Lerum till Årets företagare 2023.

Fr v: Eva Andersson, Johanna Hartman, Inga-Lill Schwartz och Suzanne Parenius.

Eva Andersson och Inga-Lill Schwartz:
I samband med internationella kvinnodagen vill vi lyfta kvinnors företagande som en viktig faktor för jämställdhet.
Johanna Hartman driver företaget Jina AB och är verkligen en förebild på orten. Hennes initiativkraft och företagaranda inspirerar och sprider ringar på vattnet. Vi vill uppmärksamma henne som aktiv företagare och förebild, samt tacka för att hon är en medkraft för jämställdheten.
Johanna har stort intresse för matlagning och hennes passion är också miljöfrågor och god djurhållning. Dessutom arrangerar Johanna event och marknadsför tjänster mm inom sina verksamheter.
Mot bakgrund av det omfattande arbete och engagemang som företagare vill vi uppmärksamma Johanna i samband med kvinnodagen 8 mars. Centerkvinnorna önskar Johanna lycka till med sitt fortsatta företagande.

Kvinnors företagande är viktigt för jämställdheten. Idag beräknas dock bara 27 procent av de svenska företagen drivas av en kvinna. Det är en oförändrad siffra sedan 2021, som visar att utvecklingen under de senaste två åren har stannat av. Sverige tar fortsatt en bottenplacering i Europaligan.
Centerkvinnorna verkar för att fler kvinnor ska driva företag och ha ledande positioner. Bland annat vill vi att arbetsgivaravgiften för småföretagare ska sänkas, att tillgången till lån och mikrolån ska förbättras och att både nationella och regionala stöd ska fördelas mer jämställt.

Intervju med Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Unga Företagare på Solkatten

Nästa Berättelse

Återigen avloppsvatten i Aspen

Senaste artiklarna