//

Jan Jörnmark om Torkild Strandberg

Torkild Strandberg tillträdde som kommunstyrelsens ordförande i Landskrona 2006. Han ledde en koalition med liberalerna, moderaterna och miljöpartiet. Efter ett par år märkte han och ledarna för koalitionen att arbetet gick för långsamt. Det politiska fältet breddades då, så att personer både från näringsliv och universitet deltog i mycket aktiva arbetsgrupper. Resultatet blev ett handlingsorienterat framtidsprogram som fick verklig betydelse. Efter det startade ett omfattande förändringsarbete som både förändrat hela stadsrummet, samtidigt som den sociala situationen i kommunen förändrats kraftigt. Besöker man staden idag är det som att komma till en annan del av världen, jämfört med det man såg för drygt tio år sedan. Nya attraktiva radhusområden har byggts, innerstaden är vitaliserad och det förfall som tidigare dominerade bilden av Landskrona är försvunnet. I miljonprogramsområdena bygger flera olika aktörer nya bostadsrätter till mycket attraktiva priser för unga familjer.
Landskrona verkar visa vägen mot ett nytt konstruktivt och attraktivt samhällsbygge.
På onsdag den 23/3 berättar Torkild Strandberg om vad som gjordes. Adam Cwjman och Jan Jörnmark fungerar som samtalsledare.

Torkild Strandberg Foto: Pressbild Liberalerna Landskrona

 

 

Text: Jan Jörnmark

Jan Jörnmark FOTO: Anna Rehnberg

 

1 Kommentar

 1. Jag blir så trött på JJ som tror att BYGGA är lösningen!

  Om vi inte tagit emot ca 2 miljoner RENT EKONOMISKA migranter, hade befintliga byggnader räckt väl.

  En aktör; företag, kommun eller annan verksamhet, bör definiera sin egna unika profil. Alla kan inte vara allt för alla.

  I Lerums fall önskar jag och många andra att vi fokuserar på långsam tillväxt i enbart villor. Angered kan stå för regionens hyresrätter, GBGs centrum för bostadsrätter och Näset för radhus.

  Och Lerum för gleshet och fristående villor och hästgårdar och lantbruk.

  JJ kommer att säga att det kostar. OK! Jag tror lerumsborna är beredda att betala en slant för att slippa de sociala problem, den stress och den trängsel som JJ propagerar för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Ny demokratiföreläsning den 23 mars kl 18

Nästa Berättelse

Medskapandegruppen blir Gråbo Centrumförening

Senaste artiklarna