Gull-Britt Eide ny kommundirektör i Lerums kommun

Lerums kommun har rekryterat en ny kommundirektör. Kommunen anställer Gull-Britt Eide, närmast från Öckerö kommun. Gull-Britt kommer leda förvaltningens arbete framöver och tillträder den 20 april 2020.

Rekryteringsprocessen av ny kommundirektör är nu avslutad. Intresset för tjänsten har varit mycket stort, vilket visar att Lerums kommun är en attraktiv arbetsplats. Gull-Britt arbetar idag som kommundirektör för Öckerö kommun. Med bakgrund från både offentlig verksamhet och näringslivet kommer Gull-Britt tillföra kompetenser som passar bra i den utvecklingsresa Lerums kommun står inför.

–          Det är med öppna armar som vi välkomnar Gull-Britt till Lerums kommun. Gull-Britts bakgrund och tydliga ledarskap kommer vara en stor tillgång och vi är övertygade om att hennes kompetens kommer stärka vår kommun inför framtiden, säger Alexander Abenius (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Gull-Britt har tidigare arbetat i näringslivet som VD och managementkonsult som både anställd och i egen regi, och som stabschef, förvaltningschef och kommunchef i offentliga verksamheter. På frågan om vad som främst lockar Gull-Britt till Lerums kommun ger Gull-Britt ett svar med en rad anledningar.

–          Lerum är en spännande kommun med höga ambitioner och goda förutsättningar inför framtiden. Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet och ser verkligen fram emot att påbörja mitt uppdrag som känns både utmanande och stimulerande. Samtidigt är jag väldigt glad för min tid i Öckerö kommun.

Gull-Britt är 58 år och bor i centrala Göteborg. Från Öckerö kommun får Gull-Britt tack och lyckönskningar. Kommunstyrelsens ordförande, Jan Utbult (KD), sammanfattar:

–          Vi är väldigt glada för den tid vi har fått förmånen att ha Gull-Britt Eide som kommundirektör i Öckerö kommun och önskar henne lycka till på det nya uppdraget i Lerums kommun.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Högsta arbetslösheten på fem år i Lerum

Nästa Berättelse

LillBaggIs

Senaste artiklarna