Gråboborna protesterar

Den sena informationen om stängning av Parasollens bassäng och att restaurangen skall öppna i privat regi har väckt starka reaktioner i Gråbo
Tre dagar innan restaurangen stängs ger kommunen besked. Flera som hade bokat lokalen får nu flytta på sig.
Restaurangen stängd
Restaurangen är stängd 1-3 februari och öppnar för gäster 4 februari. Det kommer att bli bättre öppettider och fler tjänster kommer att erbjudas. Maten blir som tidigare husmanskost.

Parasollens restaurang är en viktig mötesplats för många, där såväl maten som den sociala samvaron spelar in. Ambitionen är att utöka öppettiderna till 8-17 vardagar och helgöppet 8-15.  Frukostbuffé, luncher, catering, smörgåstårtor, affärsmiddagar, julbord med mera. Dessutom finns planer på quizaftnar, bingo, fredagsdans och nobelmiddagar.

Något bättre framförhållning med bassängen
Den fjärde februari meddelade kommunen sParasollens bassäng stängs den sista februari. Kommumem uppger att användningsgraden på anläggningen är för låg.
Gråbokommentarer:
”Gråbo expanderar men det monteras ner runt aktiviteter för oss äldre. Nu ska badet i Parasollen stängas sista februari. Där kan äldre flest kvinnor, röra sig i varmt vatten och kunna behålla sin rörlighet för att ha ett drägligt liv. Vi har bokat för att ha vattengympa fram till påsk! Vad hör vi nu! Bassängen är en livräddare för många. När jag berättade för mitt 9- års barnbarn varför jag grät sa hon;men det får dom inte där är ju alla glada!”
”Om nu kommunen inte vill lägga pengar på bassängen i Parasollen , så tycker jag att kommunen kan visa på sin goda vilja , och bekosta de anordningar som underlättar för äldre och funktionshindrade att kunna bada och ha det gott!”
”Men det förundrar mig ändå att kommunen lade sig så platt! Jag vet att restaurangen var en huvudvärk sedan länge. Men hade det inte gått att förhandla fram en lösning där vårens kvällsbokningar låg fast? Det kan ju sända dåliga vibbar mellan föreningsmänniskor och de nya ägarna.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Gråbo Sportcenter – Seniorgympa

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Musikquiz med Musik i Lerum

Senaste artiklarna