Fritt fram att vattna

Pressmeddelande från Lerums kommun

Idag, torsdag den 4 oktober, häver VA-enheten det skärpta bevattningsförbudet för samtliga VA-abonnenter i Lerums kommun. Det innebär att abonnenter kan återgå till normal konsumtion av dricksvattnet.
VA-enheten vill rikta ett tack till alla berörda för hjälp att spara vatten under tiden för bevattningsförbudet. Förbrukningen har varit cirka 15 procent lägre än normalt.
Det var den 12 juli som kommunen införde bevattningsförbud för alla abonnenter som får kommunalt dricksvatten i Lerum. Den 6 augusti infördes skärpt bevattningsförbud. Läget blev sedan bättre i delar av kommunen. Den 24 augusti hävdes bevattningsförbudet för de som får sitt dricksvatten från Gråbos och Sjöviks vattenverk. Det skärpta bevattningsförbudet låg kvar för de som får vatten från Lerums vattenverk (Lerum, Stenkullen, Olstorp, Stannum, Floda och Tollered).
Idag hävdes alltså det skärpta bevattningsförbudet för de som får sitt vatten från Lerums vattenverk. Vattenverkets ytvattentäkter har nu kommit upp till nästan normala vattennivåer efter den senaste tidens nederbörd.
För frågor kontakta kommunikatör Mattias Jansson, 0722-02 66 39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Lerums kommun tappar i ranking

Nästa Berättelse

Inbrott på Garveriet

Senaste artiklarna

Dagens ros

Tack till alla, som bidrog till ett lyckat firande av Rädda Barnen 50