Floda Nyheter blir Lerums Nyheter

Floda Nyheter blir Lerums Nyheter

Floda Nyheter startade 2014 som en informationssida om det som händer i Floda. Ganska snart visade det sig att det fanns ett behov av journalistisk bevakning. FlodaNyheter registrerades som webbtidning och fick utgivningsbevis och ansvarig utgivare.

Inriktning på demokrati och kommunala verksamheter

Efterhand koncentrerades bevakningen på de kommunala verksamheterna. Först ut var avslöjandet att kommunen mörkat de ekonomiska riskerna i projektet med avloppstunneln till Ryaverken. Kommunen hade hållit inne betalning till entreprenören, som i sin tur stämt kommunen. Kommunen riskerade ett stort skadestånd, vilket inte redovisades i årsredovisningen. Förlikning kom till stånd och kommunen klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

Sen var det turerna Frödingförskolan. Kommunen utfärdade ett vite mot sig själv med resultat att förskolan såldes för 50 000 kronor. Köpare visade sig sedan vara Systemteknik AB.

Därefter kom Systemteknikaffären. En process som pågick i nära fem år innan kommunen böjde sig och betalade för utförda arbeten. FlodaNyheter var redan från början, utan att ta ställning i själva tvistefrågan, kritisk till kommunens sätt att hantera tvisten.

Samverkan

FlodaNyheter går nu vidare och etablerar ett närmare samarbete med tidningen Lokalpressen i Lerum. I samband med detta byter vi namn till Lerums Nyheter. Lerums Nyheter kommer fortsatt att vara inriktad på att i huvudsak bevaka kommunala verksamheter. I fortsättningen kommer många av lokalpressens artiklar att publiceras i Lerums Nyheter och vice versa.

På Lerums Nyheter arbetar journalisterna Helene Bergman och Tomas Lindblom och ansvarig utgivare fortsätter undertecknad.

Lennart Lauenstein

Chefedaktör och ansvarig utgivare Lerums Nyheter

1
Lämna ett svar

avatar
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest reagerade kommentar
Hetastekommentarstråden
1 Kommentarsförfattare
Hans Jensevik Senaste kommentarsförfattade
  Prenumerera  
nyaste äldsta
Notifiera av
Hans Jensevik
Gäst
Hans Jensevik

Helene Bergman! Om det är den Helene Bergman jag tror det är så GRATTIS!
Hans Jensevik

Floda Nyheter blir Lerums Nyheter
Tidigare Historien

Ett samtal med Matti

Floda Nyheter blir Lerums Nyheter
Nästa Berättelse

Isbanan på gång

Senast från och med den Övrigt

Floda Nyheter blir Lerums Nyheter

Tryggt i Gråbo

Fredag förmiddag besökte kommunpolis Eva Strömblad Centrumkyrkan för att tala om Gråbo.

Floda Nyheter blir Lerums Nyheter

Kommunen lyssnar

Efter det att grusgropen spärrades med stora stenar har Gråborundan inte kunnat