Floda Nyheter blir Lerums Nyheter

Floda Nyheter startade 2014 som en informationssida om det som händer i Floda. Ganska snart visade det sig att det fanns ett behov av journalistisk bevakning. FlodaNyheter registrerades som webbtidning och fick utgivningsbevis och ansvarig utgivare.

Inriktning på demokrati och kommunala verksamheter

Efterhand koncentrerades bevakningen på de kommunala verksamheterna. Först ut var avslöjandet att kommunen mörkat de ekonomiska riskerna i projektet med avloppstunneln till Ryaverken. Kommunen hade hållit inne betalning till entreprenören, som i sin tur stämt kommunen. Kommunen riskerade ett stort skadestånd, vilket inte redovisades i årsredovisningen. Förlikning kom till stånd och kommunen klarade sig undan med blotta förskräckelsen.

Sen var det turerna Frödingförskolan. Kommunen utfärdade ett vite mot sig själv med resultat att förskolan såldes för 50 000 kronor. Köpare visade sig sedan vara Systemteknik AB.

Därefter kom Systemteknikaffären. En process som pågick i nära fem år innan kommunen böjde sig och betalade för utförda arbeten. FlodaNyheter var redan från början, utan att ta ställning i själva tvistefrågan, kritisk till kommunens sätt att hantera tvisten.

Samverkan

FlodaNyheter går nu vidare och etablerar ett närmare samarbete med tidningen Lokalpressen i Lerum. I samband med detta byter vi namn till Lerums Nyheter. Lerums Nyheter kommer fortsatt att vara inriktad på att i huvudsak bevaka kommunala verksamheter. I fortsättningen kommer många av lokalpressens artiklar att publiceras i Lerums Nyheter och vice versa.

På Lerums Nyheter arbetar journalisterna Helene Bergman och Tomas Lindblom och ansvarig utgivare fortsätter undertecknad.

Lennart Lauenstein

Chefedaktör och ansvarig utgivare Lerums Nyheter

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Tidigare Historien

Ett samtal med Matti

Nästa Berättelse

Isbanan på gång

Senaste artiklarna