/

Centrumföreningen – nu över 100 medlemmar

 

Sörling Marianne Bild: Privat

Lerums centrumförening nådde 100 medlemmar den 18 juni. Över 30 nya företag har anslutit under pandemin – en utveckling som går på tvärs mot systerföreningar i landet menar ordförande Marianne Sörling.

När ordförande Marianne Sörling kom till Lerums centrumförening 2015 så fanns en målsättning redan då om att nå 100 medlemsföretag. Vid tidpunkten hade man 20 medlemmar, en siffra som ökat successivt sedan dess med en märkbar spurt under coronakrisen. Marianne Sörling tror att det handlar om osäkerheten kring rådande omständigheter och en insikt om att medlemskapet faktiskt gör skillnad.

  • När jag jobbade som VD för Innerstaden, och vi blev 500 medlemmar var det självklart att man skulle bli medlem. Och nu har det nog blivit samma här, att den stora massan inte kan ha fel så att säga, det är nog så många resonerar, säger hon.

Vad är det då centrumföreningen erbjuder sina medlemmar? Ett utökat kontaktnät och ett bredare samarbete mellan medlemsföretagen är givet, hävdar Marianne. Ju fler medlemmar föreningen har desto större roll kan man spela i olika förhandlingar och desto större påverkan kan man ha för att skapa ett gynnsamt företagsklimat i kommunen. Nu råkar Lerums kommun vara medlem i föreningen men Marianne menar att det inte är en självklarhet i alla kommuner.

Vi erbjöd medlemmarna coronatester nu under våren, något vi kan göra när vi är en stark part med många medlemmar. Vi kan köpa in saker och förhandla fram förmånliga priser till medlemmarna. I övrigt handlar verksamheten mycket om att stimulera köpkraften hos invånarna, säger hon.

Under försommaren har föreningen utlyst ett lotteri av tre elcyklar till ett värde av 20 000 styck, som lottas ut i juni – augusti. För att delta i lotteriet krävs att man handlar för minimum 300 kronor i något av medlemsföretagen för att då erhålla en stämpel. Vid tio stämplar kvalificeras man för dragning av cyklarna, varav den första dras i början av juli. Hur ser då föreningen på framtiden? Ordförande tror att föreningen kan få ihop cirka 25 medlemmar till. Det är bland annat frisörer, fotvård, några restauranger och en fastighetsbyrå som inte är anslutna.

Vi ska också arbeta mer riktat mot olika branscher. Nu har vi startat grupper i föreningen som jobbar mot en viss bransch, exempelvis skönhet och hälsa. Då ska vi till exempel arrangera en mässa för att hjälpa de företagen med marknadsföring, säger Marianne Sörling.

Text: Aron Mikael Sik
aron@lokaöpressen.eu

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Debatt: En reformerad konstitution är en förutsättning för en stabil demokrati

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Göteborg inte störst - i alla fall inte till ytan

Senaste artiklarna