//////

Andelsjordbruk – vad är det?

Det får du reda på om du kommer till Garveriet i kväll, onsdag 4 februari. Då handlar det nämligen om denna företagsmodell, där konsument och producent delar på både risk och skörd.
Andelsjordbruk eller CSA (Community Supported Agriculture) är en företagsmodell vars syfte är att behålla småskalig och lokal produktion. Detta genom att konsument och producent upprättar ett avtal som gynnar båda parter: konsumenten köper en del i årets produktion och betalar i förväg för sin andel.
Nu arbetar Länsstyrelsen i Västra Götaland tillsammans med Västra Götalandsregionen och Studiefrämjandet Göteborg med att utveckla och marknadsföra andelsjordbruk. Målet är att sammanföra intresserade producenter med konsumenter och hjälpa till att hitta samarbetsformer.
Lina Wejdmar från Länsstyrelsen och Martin Berg från Vuxenskolan håller i kvällens inspirationsträff i Floda. Till Garveriet kommer också Sveriges mest erfarna andelsjordbrukare, Anders Berlin från Ramsjö Gård i Uppland. Karin och Anders Berlin odlar grönsaker och levererar Andelskorgar till sina medlemmar. De har haft liknande verksamhet sedan 2001.
Alla som söker liknande samarbeten, som vill odla eller vill leverera sina produkter direkt till kunder i Floda och Lerums kommun, eller som är intresserade av att köpa lokal mat av en bonde man känner, hälsas välkomna.
[box type=”info”] VAD: Andelsjordbruk i Floda – hållbar matproduktion mitt i samhället
VAR: Garveriet, Floda Nyheter
NÄR: Onsdag 4 februari kl 17-20
Floda BID bjuder på fika. [/box]
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Fullmäktige fick hemläxa

Nästa Berättelse

Från hård logistik till mjuk design

Senaste artiklarna