/

Trafiken till Hultet

Jag bor utmed Häradsvägen i Lerum och har under de tjugo senaste åren irriterat mig över att kommunens enda ÅVC ligger helt fel med avseende på trafik och miljö. Nu börjar jag bli riktigt förbannad! Cirka 165.000 fordonsrörelser per år med merparten på Häradsvägen gör att mitt och mina grannars tålamod nu är slut.

  • Politisk enighet finns att Hultets ÅVC ligger fel och att Hultet behöver ersättas alt. kompletteras med en ny ÅVC, mer centralt placerad i Lerums kommun. Varför prioriteras Hultetfrågan ner hela tiden? Var finns handlingskraften?
  • Att fixa fram mark i Stenkullen och sälja den till Frode Laursen A/S, med en tilltagande lastbilstrafik rakt ner genom centrala Floda, var väl inte bra ur miljösynpunkt Eller?
  • Dennis Jerryd lovade att socialdemokraterna skulle driva frågan under mandatperioden 2014 till 2018. Vad hände?
  • Miljövänner säger att det finns salamandrar i Stenkullen som skall skyddas. Visst men vi 5-10.000 innevånare utmed ÅVC-stråket, besökare på Knappekullaskolan-Dergårdsgymnasiet-Torpskolan-Vattenpalatset då? Finns det inget skyddsbehov av oss?
  • Finns det någon mark kvar i Stenkullen eller annan centralt placerad mark utmed E 20 för en ny, eller en ytterligare, ÅVC i Lerums kommun?

 Staffan Grönberg

1
Lämna ett svar

avatar
1 Kommentarstråd
0 Trådsvar
0 Följare
 
Mest reagerade kommentar
Hetastekommentarstråden
1 Kommentarsförfattare
Eva Andersson Senaste kommentarsförfattade
  Prenumerera  
nyaste äldsta
Notifiera av
Eva Andersson
Gäst
Eva Andersson

Svar till Staffan Förstår att du som bor längs med Häradsvägen påverkas av trafiken som går där och vi ser gärna att den trafiken minskar. Kommunen behöver en ny modern återvinningscentral med möjlighet till återbruk och det gäller fortfarande. Planen är fortsatt att anlägga den i Stenkullen. En återvinningscentral kräver noggranna utredningar, vilket tar sin tid. Vi behöver bland annat säkerställa att eventuell miljöpåverkan på fastigheten och markerna runt omkring blir så minimal som möjlig. Just nu pågår utredning om lokalisering. Självklart hade vi gärna sett att platsen redan fanns, men på grund av olika anledningar har vissa områden inte… Läsa mer

Tidigare Historien

Innebandy: Finnkampen för U19 - herrlandslaget

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Lerum Arena: Storseger i innebandy

Senaste artiklarna