/

Trafiken till Hultet

Jag bor utmed Häradsvägen i Lerum och har under de tjugo senaste åren irriterat mig över att kommunens enda ÅVC ligger helt fel med avseende på trafik och miljö. Nu börjar jag bli riktigt förbannad! Cirka 165.000 fordonsrörelser per år med merparten på Häradsvägen gör att mitt och mina grannars tålamod nu är slut.

 • Politisk enighet finns att Hultets ÅVC ligger fel och att Hultet behöver ersättas alt. kompletteras med en ny ÅVC, mer centralt placerad i Lerums kommun. Varför prioriteras Hultetfrågan ner hela tiden? Var finns handlingskraften?
 • Att fixa fram mark i Stenkullen och sälja den till Frode Laursen A/S, med en tilltagande lastbilstrafik rakt ner genom centrala Floda, var väl inte bra ur miljösynpunkt Eller?
 • Dennis Jerryd lovade att socialdemokraterna skulle driva frågan under mandatperioden 2014 till 2018. Vad hände?
 • Miljövänner säger att det finns salamandrar i Stenkullen som skall skyddas. Visst men vi 5-10.000 innevånare utmed ÅVC-stråket, besökare på Knappekullaskolan-Dergårdsgymnasiet-Torpskolan-Vattenpalatset då? Finns det inget skyddsbehov av oss?
 • Finns det någon mark kvar i Stenkullen eller annan centralt placerad mark utmed E 20 för en ny, eller en ytterligare, ÅVC i Lerums kommun?

 Staffan Grönberg

1 Kommentar

 1. Svar till Staffan
  Förstår att du som bor längs med Häradsvägen påverkas av trafiken som går där och vi ser gärna att den trafiken minskar.
  Kommunen behöver en ny modern återvinningscentral med möjlighet till återbruk och det gäller fortfarande. Planen är fortsatt att anlägga den i Stenkullen.
  En återvinningscentral kräver noggranna utredningar, vilket tar sin tid. Vi behöver bland annat säkerställa att eventuell miljöpåverkan på fastigheten och markerna runt omkring blir så minimal som möjlig.
  Just nu pågår utredning om lokalisering. Självklart hade vi gärna sett att platsen redan fanns, men på grund av olika anledningar har vissa områden inte blivit aktuella. Nu utreds några ytterligare platser parallellt för att hitta bästa platsen för återvinningscentralen. Kommunen måste ta ett helhetsgrepp om markfrågan, där miljöpåverkan och miljökonsekvenser också ingår. Den utredningen ska vara klar vid årsskiftet. Inom politiken är vi helt överens om att anlägga en återvinningscentral i Stenkullen. Att Hultet ska ersättas helt finns det däremot inte politisk enighet kring.

  Vänliga hälsningar
  Eva Andersson (C)
  Ordförande i Samhällsbyggnadsutskottet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Innebandy: Finnkampen för U19 - herrlandslaget

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Lerum Arena: Storseger i innebandy

Senaste artiklarna