//

Säveån i bild – Hedegården

Säveån bjuder på fascinerade forsar. Bild: Lennart Lauenstein

Fredagen den 17 november klockan 14.30 är det vernissage på en förnämlig fotoutställning på temat Säveån. Utställningen är producerad av Lerums fotoklubb och visas på Torget, Hedegården. Adress Ölslanda gärde 157. Invigningen förrättas av kommunalråd Eva Andersson.
 Säveån är ett välkänt och ofta besökt utflyktsmål för Lerumsbor och utsocknes. Säveån är också ett riksintresse. Vattenmassorna, broarna, flora och fauna, bad och fiske, årsväxlingarna, industrilämningar, kraftverken; listan kan göras lång över åns olika ansikten och varför ån blivit så välkänd och uppskattad.
Lerums fotoklubb har ställt samman en förnämlig fotoutställning över Säveån. Utställningen visas under några vintermånader på Torget i Hedegården vid Stenkullen. Utställningen omfattardrygt 40-talet bilder. Bilderna väcker minnen som var och en har från Säveån.
Forsränning

Tanken är att de boende på Hedegården och andra besökare skall själva vara ”jury” och utse de bilder man tycker bäst om. Under utställningsperioden kommer att anordnas olika föredrag och andra aktiviteter om Säveån.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Pressmeddelande  Kommunstyrelsen den 8 november 2017

Nästa Berättelse

Lerums gymnasiecabaret återuppstår

Senaste artiklarna