Alingsås Lasaretts styrelse centraliseras till Göteborg

Alingsås Lasaretts styrelse skall ersättas försvinner. Regionstyrelsen föreslår att fem sjukhus skall gå samman. Det bildas en ny styrelse med nio ledamöter, som har ansvaret för 2900 anställda. Nuvarande styrelse för Alingsås Lasarett består av sju ledamöter och tre ersättare, fem av ledamöterna är väl förankrade i närområdet Alingsås, Lerum och Partille.  Två av ledamöterna är kommunalråd Lerum.
Alingsås Lasarett, med 700 hundra anställda, är en av de allra största och viktigaste arbetsgivarna i vårt närområde. Att ta bort den lokala styrsel och centralisera allt till Göteborg ger en sämre lokal insyn möjligtvis en person kommer att sitta i styrelsen från vårt närområde. En lokalt förankrad styrelse har mycket större kunskap om det som händer och kan påverka inriktningen utifrån lokalbefolkningens behov. Den äldre befolkningen är den mest frekventa besökaren på de flesta sjukhus en målgrupp som får färre lokala representanter.
Vill vi som bor i Alingsås, Lerum och Partille att allt skall koncentreras till Göteborg? Vill vi att de som styr är och långt från den verksamhet de har ansvar för?
Det finns fortfarande möjlighet att ändra beslutet då regionfullmäktige har ärendet uppe den 24 maj.
Ronny Johansson

Lämna ett svar

avatar
  Prenumerera  
Notifiera av
Tidigare Historien

Kommunen backar på kraven - bara 1/3-del kvar

Nästa Berättelse

Läs Jörnmarks rapport

Senaste artiklarna