/

Stort intresse för bostadsområdet i backen

Byggförslagen på Herrgårdsbacken som nu ställs ut i förre detta kafélokalen på Floda torg lockar många intresserade.

Gun och Kjell Jansson ser sig om efter annat boende
Gun och Kjell Jansson ser sig om efter annat boende

– Vi är intresserade av byggnationen för framtida behov. En flytt till blir det innan ålderdomshemmet, säger Gun Jansson som tittat in i utställningshallen tillsammans med maken Kjell .
De har bott i villa i Hästhagen sedan 1967. Gun har arbetat i Floda, bland annat drev hon skobutik i lokalen där hon nu studerar förslagen i markanvisningstävlingen.
Gun hade hört talats om utställningen och ville se den. Vilket av förslagen som är bäst är svårt att bedöma vid första anblicken, sådant tar tid.
– Egentligen är jag emot en byggnation. Jag är konservativ, vill inte ha förändring. Men självklart måste det byggas nytt för att ge unga och gamla bostäder, säger Gun som tycker att läget är bra om än backigt, men framhåller:
– Det har fin utsikt och närhet till centrum, skola, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, frisör, mataffärer, bankomat och kollektivtrafik.
Sverker Anfält är en annan besökare på utställningen, han lockades in när han såg det var öppet.
Sverker Anfält vill få mer folk i centrum
Sverker Anfält vill få mer folk i centrum

– Det är ett viktigt område. Det behövs mer folk i centrum. Floda är så utspritt.
Han har bara några minuters gångavstånd från hemmet på andra sidan stambanan till centrum. På frågan om något av förslagen är bättre än de andra svarar han:
– Nej. Alla är bra. Svårt att bilda sig en uppfattning.
Annagreta och Börge Jönsson har klart för sig vilket förslag som är bäst, till och med vilket hus och vilken lägenhet de vill flytta till.
Annagreta och Börge Jönsson har hittat sin drömlägenhet.
Annagreta och Börge Jönsson har hittat sin drömlägenhet.

– Längst upp på tredje våningen med hiss. 90 kvadratmeter. Det passar oss perfekt. Jag har ringt kommunen också och diskuterat förslaget, säger Börge som bott i Floda sedan 1967.
Deras hus på 270 kvadratmeter är för stort. Snart 80 år fyllda och hustrun sex år yngre letar paret efter ett bekvämare boende. Naturen, det sociala livet och engagemang i olika föreningar är viktigt för dem och allt detta finns här.
TEXT & BILD
TITTI THORSELL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Standard miniatyr
Tidigare Historien

Sex byggförslag för Herrgårdsbacken

Standard miniatyr
Nästa Berättelse

Byggemenskaper bygger i egen regi

Senaste artiklarna